Om oss

Ljusdal Fastigheter AB

Ljusdal Fastigheter AB bildades i början av 2018. Första förvärvet var att köpa Diös samtliga fastigheter i Ljusdal. Förvärvet bestod av Centrumhuset i Ljusdal (Kvarteret Lärkan) och Norrkämsta Industri- och företagspark med en uthyrningsbar yta på ca. 15 300 kvm samt två kontorsfastigheter.

I Norrkämsta Industri- och företagspark har vi sedan 2018 hyrt ut mer än 3 100 kvm på ett tiotal kontrakt. Relationen och dialogen med våra hyresgäster är mycket god. I Norrkämsta har vi, tillsammans med vår hyresgäst, projekterat och byggt ytterligare två paddelbanor som stod klara under 2021.

I Kvarteret Lärkan (Centrumhuset) som är Ljusdals enda galleria har vi bl.a. fått in Ljusdals första riktiga Sushirestaurang – Ljusdal Sushi. Fasaden är omgjord och taket bytt. Sedan har vi satt upp Ljusdals första LED-skylt.

Nu tar vi ytterligare ett steg i Ljusdal genom att vi förvärvat Fastighets AB Seglet av syskonen Öhman. Bolaget består av 10 fastigheter i centrala Ljusdal med en uthyrningsbar yta på 10 183 kvm. Den största fastigheten är grannfastigheten till Kvarteret Lärkan med bl.a. bokhandeln, Handelsbanken och Kronans Apotek som hyresgäster. På sikt skapar det intressanta förädlingsmöjligheter.

Tillsammans med Alfa Kassan byggde vi under 2021/22 om deras kontor på 744 kvm. År 2022 förvärvade vi centrumfastigheten Tälle 12:9 med bl.a. Swedbank Ljusdal kommun som hyresgäster.

Ljusdal Fastigheter ägs av bröderna Christer och Stefan Henriksson samt Magnus Fernqvist. Vi har varit i fastighetsbranschen sedan åttiotalet och har korta beslutsvägar. Vi är långsiktiga och gillar att jobba nära våra fastigheter.

Tillsammans med våra hyresgäster, besökare och kommunen kommer vi, som en av Ljusdals största fastighetsägare, fortsätta att utveckla Ljusdal genom att erbjuda bra lokaler, butiker och bostäder.

Ljusdal skall vara ett klart alternativ när det gäller att välja ny etableringsort genom att erbjuda en fantastisk miljö, kreativa människor, många företag och bra kommunikationer samt korta beslutsvägar.